MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Słodkie co nieco przybiera postać finger foods, minideserów...
fot. Dani Rendina/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Funkcjonalne desery i napoje

Słodkie co nieco przybiera postać finger foods, minideserów i dekadenckich napojów. Owocowe smaki występują jednak w nietypowych połączeniach, często ze zdrowymi, egzotycznymi składnikami z całego świata. Obok cytrusów i jagód pojawiają się m.in. ocet jabłkowy, zielona herbata, kurkuma, imbir, żeń-szeń, matcha, kakao. Ponieważ napoje mają mieć tropikalne inklinacje i korzystny wpływ na zdrowie, zamiast tych z alkoholem coraz popularniejsze są drinki bez niego, czyli tzw. mocktaile, a także lemoniady, toniki i fermentowana herbata – kombucha.

Zobacz również

Wakacyjny turniej siatkówki plażowej w Sieradzu ZDJĘCIA

Wakacyjny turniej siatkówki plażowej w Sieradzu ZDJĘCIA

Zderzenie na DK 7 w Lniskach. Trzy osoby poszkodowane

Zderzenie na DK 7 w Lniskach. Trzy osoby poszkodowane

Polecamy

Pisz: 35-latek zatrzymany za groźby i narkotyki

Pisz: 35-latek zatrzymany za groźby i narkotyki

Sucho w lasach - grzyby i jagody rarytasem

Sucho w lasach - grzyby i jagody rarytasem

Międzynarodowy Festiwal Jazzowy Złota Tarka 2024

Międzynarodowy Festiwal Jazzowy Złota Tarka 2024