MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mandarynka najczęściej jest spożywana w okresie zimowym i...
fot. Couleur Pixabay.com

Co można zrobić ze skórki mandarynki? Okazuje się, że nie warto jej wyrzucać do kosza. Oto 8 rewelacyjnych patentów na jej wykorzystanie

Neutralizator zapachów

Mandarynka najczęściej jest spożywana w okresie zimowym i wszystkim kojarzy się ze świętami. Dlatego można dzięki niej i jej skórce stworzyć prawdziwy świąteczny klimat, a przy okazji pozbyć się zapachu smażonej ryby. Wystarczy, jak skórkę po mandarynce wrzucicie do garnka z wodą w towarzystwie np. wanilii, cynamonu, goździków, octu i doprowadzicie do wrzenia. Wówczas gwarantujemy piękną, świąteczną woń, która będzie się rozprzestrzeniała po całym mieszkaniu.

Skórki od mandarynki posypane solą i pozostawione w lodówce wchłoną brzydkie zapachy.

Zobacz również

Morsy ustanowiły w Inowrocławiu rekord świata. Kąpali się w wodzie przez całą dobę

Morsy ustanowiły w Inowrocławiu rekord świata. Kąpali się w wodzie przez całą dobę

Holandia szybko odpowiedziała na gola Polski

Holandia szybko odpowiedziała na gola Polski

Polecamy

W Morągu powstanie kompleks handlowy OTO Park

W Morągu powstanie kompleks handlowy OTO Park

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?