MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chcemy zdrowia, a więc i owoców. Pożądana jest nie tylko ich...
fot. Zozz/pixabay.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Owoce i kwiaty

Chcemy zdrowia, a więc i owoców. Pożądana jest nie tylko ich obecność w deserach czy sosach, ale też aromat w różnych daniach i napojach. Teraz są jednak podkręcone dodatkiem jadalnych kwiatów, takich jak lawenda, czarny bez, hibiskus czy róża. Ich zapach dobrze łączy się aromatem owoców rodzimych i egzotycznych, takich jak jabłko, gruszka, jeżyna, mango, żurawina, morela, marakuja, liczi, karambola. Smakowite kombinacje to m.in. czarna porzeczka, kwiat czarnego bzu i malina moroszka czy malina, wiśnia i żurawina.

Zobacz również

Ambulans dla Grupy Bieszczadzkiej GOPR [ZDJĘCIA]

Ambulans dla Grupy Bieszczadzkiej GOPR [ZDJĘCIA]

Najlepsze sushi w Lublinie. Sprawdź, gdzie się wybrać, by poczuć smak Japonii

Najlepsze sushi w Lublinie. Sprawdź, gdzie się wybrać, by poczuć smak Japonii

Polecamy

Jak spalić więcej kalorii? Ważny jest sposób chodzenia. Robisz tak?

Jak spalić więcej kalorii? Ważny jest sposób chodzenia. Robisz tak?

Takie rajstopy latem to skarb. Już nie wstydzę się swoich nóg

Takie rajstopy latem to skarb. Już nie wstydzę się swoich nóg

Makaron z cukinią w kremowym sosie z dodatkiem sera. Obiad gotowy w kwadrans

Makaron z cukinią w kremowym sosie z dodatkiem sera. Obiad gotowy w kwadrans